Your Optometrist in Edmonton

Go Back   Alberta Outdoorsmen Forum > Main Category > General Discussion

Thread Tools Display Modes
Old 06-11-2012, 05:50 PM
KBF's Avatar
KBF KBF is offline
Join Date: Oct 2009
Location: WMU 108
Posts: 1,445
Default Honda Rubicon runs rough after startup

Was at a friends place today. He has a 2012 (I believe) Only has a 1000km. After some startups give it gas and engine starts to pop and buck as if it was a twin cylinder missing on 1. Shut it off, accelerate and it will run fine. Has been back to the dealer a couple times but it never acts up when it is there.Spark plug was changed within the first month he owned it and made no difference?
What to look for?
Reply With Quote
Old 06-11-2012, 06:01 PM
Elko Elko is offline
Join Date: May 2008
Posts: 398

Bits of plastic from the tank in the carb or bowl, sits and settles to the bottom, then once it gets mixed up it floats around and does not cause an issue, maybe. Have seen alot of plastic bits come out of the tanks on new machines, and cause issues. Good place to start, take tank off and flush it out, clean the filter/screen at bottom of tank, then check the carb.
Reply With Quote
Old 06-11-2012, 11:04 PM
Kingfisher's Avatar
Kingfisher Kingfisher is offline
Join Date: Jun 2008
Location: Calgary
Posts: 1,806

Not sure. Sounds like the dealer should take it out and find out why with that low of hours.

Fishing isn't always about catching fish.
Sometimes you just have to take a deep breath, look around, and admire what mother nature gave us.
Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 01:43 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.